Leiebil i Miami

Miami-21371Miami er en kystby som ligger helt sørøst i USA, i delstaten Florida. Byen er mest kjent for sitt varme klima året rundt, samt dens opptreden i utallige filmer og TV-spill. I motsetning til hva mange tror så er ikke Miami som en storby å regne, for md knappe 420 000 innbyggere er Miami bare den 42 største byen i de amerikanske statene. Til sammenligning så har Los Angeles nesten fire millioner innbyggere i selve bykjernen. Uansett så er det vanskelig å ikke kose seg i Miami, i en by med hvitkledde sandstrender, palmetrær i overflod, massevis av gourmetrestauranter og et yrende natteliv.

Den internasjonale flyplassen i Miami ligger så godt som midt i sentrum av byen, med en kjøretur som tar kun 13 minutter før man befinner seg «downtown». Bilutleie tilbys på flyplassen og er trolig den enkleste løsningen for deg som skal ha leiebil.

Kjøretips i Miami

Kjøring i USA kan på mange måter sammenlignes med kjøring i Norge, bare at veiene er langt bedre utbygd samtidig som fartsgrensene gjerne er noe høyere. Kjøring i sentrum av Miami er stort sett uproblematisk, men denne byen – på lik linje med mange andre byer i USA – sliter stort under rushtiden og det frarådes å nærme seg strandområdene i sentrum på ettermiddagen på grunn av stor fare for trafikkork. Bruk av Google Maps kan være en god idé for å se trafikkforholdene i sanntid.

Husk at det i USA er tillatt til å svinge til høyre på rødt lys dersom det er klar bane (med mindre skilting angir noe annet).

Her leier du bil i Miami

Erfaringer tilsier at det er enklest å leie bil gjennom bilutleie på flyplassen. Da slipper man å lete etter filialer i sentrum av byen, samtidig som servicen gjerne er bedre og raskere her. Den enkleste måten er å forhåndsbestille leiebil på nett for avhenting når du ankommer flyplassen. Det er såpass mange aktører og kjeder her at det sjeldent eller aldri er noe problem å skaffe seg leiebil, og prisnivået i USA er generelt langt lavere enn hva vi nordmenn er vante til. Det er mange steder du kan bestille, vi anbefaler Bilutleie24.no – Leiebil Miami, Alamo, og Leiebil-USA.no – Miami.

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

Det er definitivt mye å få med seg i Miami. En ting man ikke vil gå glipp av der det velkjente Art Deco-distriktet, som ligger like ved Miami Beach. Dette er kjent fra utallige TV-programmer og filmer, og byr på mye kunst, underholdning og natteliv. Vil du ha mer spenning så anbefaler vi en tur til Everglades Safari Park, som er en eksotisk dyrepark i sumpen. Kjøreturen dit tar omtrent en halvtime, og man kan vente seg både alligatorer og andre sumplevende dyr.

Bading og solslikking gjøres kanskje aller best på South Beach, som for øvrig er åsted for de fleste millionærene i byen. Utnytt også anledningen til en båttur langs kysten av vakre Miami, og hvis man virkelig vil legge ut på kjøretur så kan man ta turen nordover til den minst like populære feriebyen Orlando – en kjøretur på drøye tre timer.